Делото Брейвик се решава днес


Андерш Беринг Брайвик, норвежки, убил 77 души в бомбен атентат и стрелба вилнеят в Осло и на Utoya Island, летен лагер за млади политически активисти, на 22 юли, 2011.

Г-н Брейвик, десен екстремист, призна на убийства в съда, който разглежда малко по-късно, но отрече наказателна, ролята на жертвите като "предатели" за възприемане на мултикултурализма и мюсюлмански имиграционни политики.

На 7 март 2012 г., г-н Брайвик бе обвинен на терор и убийство такси за убийствата. Процесът срещу него започна в Осло на 16 април.

През юни 2012 г., прокуратурата поиска от съда да разпореди на  Брейвик само на принудително психиатрично лечение, вместо да го осъжда на лишаване от свобода.

Прокуратурата твърди, че г-н Брейвик е психопат по време на убийствата. И докато има някои съмнения относно това дали е законно нормален, това съмнение изисква той да бъде в болница, а не в затвора, казаха те.

Но адвокати настояват, че той е нормален в деня на убийствата. Членовете на екипа на отбраната предизвика правата на човека г-н Брейвик в заключението си, че той трябва да бъде държан отговорен за престъпленията си. Брайвик заяви, че убийствата са били извършени при самозащита, за борба с това, което той нарече "ислямска колонизация" на Европа. Той твърди, че решението на лудост би накърнило неговата кауза.

"Обвиняемият има радикален политически проект", каза Гейр Lippestad, един от адвокатите му. "За да си актове нещо патологично и болни го лишава от правото си да поемат отговорност за собствените си действия."

Доклад Недостатъци Ответната реакция на полицията

Норвежките власти биха могли да предотвратят или прекъснат на г-н Брейвик бомба и пистолет атаки, според правителствен доклад, публикуван през август 2012 г.. Дългоочакваният доклад вътрешния разузнавателна служба може да има повече, за да следите за определяне г-н Брайвик, докато той провежда стрелбата му да вилнее, но спря да казва, че би могъл да го спре.

Като отбелязва, че атаките "може да бъде най-шокиращите и неразбираеми действия, които някога е срещал в Норвегия," 500-те страници на доклада, заяви, че бомбардировките "може да са били предотвратени", ако вече приетите мерки за сигурност са били приложени по-ефективно.

Г-н Брайвик е в състояние да паркира микробус с тор бомба точно пред висока сграда правителство седалище в Осло, преди е карал друг автомобил младежки лагер на Партията на труда на Utoya.

500-те страници на доклада, заяви, че кола-бомба "в правителствения комплекс и няколко координирани атаки са повтарящи се сценарии, оценки на заплахите, както и за анализите на безопасността и упражнения сценарии в продължение на много години."

Плановете за затваряне на улицата пред сградата на правителството бяха одобрени през 2010 г., но работата по изграждането на физически бариери не са били приключили и никакви временни пречки е бил създаден. Забраната за паркиране в района не се прилага стриктно.

Полицията отговор на стрелба гуляй се забави от поредица от гафове, включително пропуски в комуникационните системи и разбивката на претоварена лодка извършване на полицията за борба с тероризма единица. В същото време, само полицията на Норвегия хеликоптер остана неизползвана, неговия екипаж на почивка.

Противоречиви Доклади по психично здраве

Две съдебни подредени психиатрични доклади са имали противоречиви изводи на въпроса на здравия разум на г-н Брейвик.

Първоинстанционния поръча оценка на психичното му здраве, представена през ноември 2011 г., той да бъде психопат и параноиден шизофреник. Авторите на доклада, каза г-н Брайвик страда психотичен срив през 2006 г., когато той губи пари в провалена сделка за акция, се премества с майка си в западната част на Осло и започва да играе Светът на Warcraft, онлайн ролева игра, за 16 часа в денонощието.

В доклада се казва, психическото му състояние го остави "емоционално сплескан" и доведе до заблудата, че той е бил член на паневропейска войнстващия мрежа, която са инвестирали в него право да избират кой трябва да живее и да умре.

Г-н Брайвик твърди, че екстремистката мрежа наистина съществува, е абсурдно твърдението, че тези прокурори. Полицейски интервюта и своя кръстосан разпит, те казаха, разкриват някой, който е заменен мит, за незадоволително история на живота.

Втори съд поръча оценка на психичното здраве, представено през април 2012 г., установи, че г-н Брайвик е нормален по време на атаките.

Ако съдът установи, че г-н Брайвик е нормален, той може да му присъда до максимум 21 години затвор, въпреки че той може да се проведе след края на присъдата си, ако той остане опасност за обществото.

По време на процеса, като се превръща предизвикателно, безизразно и сълзи, г-н Брайвик обяви, че е действал при самозащита, не носи наказателна и отхвърля авторитета на съда. Преди това той бе отказан наказателна отговорност на основание, че той е защитата на Норвегия срещу ислямската имиграция.

Забележителни доказателства, играе до опаковани и шокиран съдебната зала, записи на телефони разговори, направени от стрелец в полицията предполагат, че той два пъти се опита да се предаде и просто за убиване в отсъствието на служители да приемат неговото предаване. В периода след първата покана за окончателното му изстрел, прокурорите заявиха, 41 души са загинали. Налице е много разпит защо полицията отне повече от час, за да стигнат до острова, след като въоръжен мъж започна атаката.

Фон

Г-н Брайвик присъстваха на елитна гимназия, където текущата цар на страната, Харалд V, и синът му веднъж проучени. Бивши съученици го помнят като тих, но интелигентен, с малко непокорни серия: той е плодовит художник на графити.

Бивши съученици и колеги го описват като невзрачни и лесно да се забрави, качества, може би вродени, че се е култивирал - съзнателно, той ще каже - "мъченичество работа", за да се прикрие своята отдаденост на това, което той нарича своя

След като ученик, който е любител на хип-хопа и мюсюлманска най-добър приятел, в неговите 20 години той започна да видите имигранти, които течаха свободно в Норвегия и на други места в Европа като врагове, както и тези, които иска да ги настани като предатели, достоен само на изпълнение.

В продължение на години,  Брайвик участва в дебатите в интернет форуми за опасностите на исляма и имиграцията . Не е ясно в кой момент той реши, че насилието е решение за злините, той смята разкъсване европейската цивилизация разлъчва. Преди нападенията той беше внимателен никога няма да телеграфира намеренията му.

В началото на живота, Брейвик, далеч не е радикална, изглежда е на път да се присъединят политически елит на Норвегия. Той е израснал в Skoyen, средната класа квартал на западния Осло. Баща му, държавен служител, и майка, медицинска сестра, се развеждат, когато той е бил 1. Освен това изглежда е било детството си безметежен, каза г-н Брайвик в своя манифест, че е щастлив.

Към края на гимназията, той се присъединява към младежкото крило на "Прогрес страна, насочено към анти-имигрантски платформа и се наведе пазарна, капиталистическа. Но тези, които го познаваха от тези дни заяви, че той не е успял да оставя много на марката.

Той започна да се бори с живота, тези, които го познаваха. Той станал, отчужден от баща си, който се мести във Франция. Тогава сестра му, Елизабет, на когото той като че ли да се разчита в отсъствието на баща си, се премества в Съединените щати и се оженил за американка.

Това беше времето, когато според своя манифест, неговите политически възгледи започна да се видоизмени. Той започва да възприема това, което той казва, е враждебността на мюсюлманската младеж. Той захапва доклади за атаки срещу етнически норвежки мъже и изнасилвания на етническите норвежките жени от имигрантски банди.

Г-н Брейвик пише, че бомбардировките на НАТО над Сърбия през 1999 г. е повратна точка за него, описвайки операцията за цел да спре геноцид като предателство на колегите християнски народ в името на мюсюлманите.

Той прекарва следващото десетилетие бавно плана си, въпреки че много малко хора, изглежда, имаше някаква представа за него.

Да печелят пари за атаките, той пише, че е започнал компания, която му спечелили милиони. Съседите хвърлят съмнение върху това твърдение, обаче, казват, че те, че той е наследил пари от роднини.

Както той отиде за събиране на шест тона тор амониев нитрат и превръщането на прах аспирин в чиста ацетилсалициловата киселина за бомбата си, той води активен онлайн живот, парапет срещу мюсюлманите и марксистите в дебата форуми.

От полицията казват, че е наел ферма в източната част на Норвегия, недалеч от столицата, както и окопали там за няколко месеца, за да подготви своята бомба.

Брайвик Писанията

Facebook страница и акаунт в Twitter, създаден по силата на името си ден, преди да вилнеят предполагат съзнателно усилие за изграждане на публична личност и се оставя наследство за другите. Г-н Брейвик, цитирани философи като Макиавели, Кант и Джон Стюарт Мил. Въпреки че не се е явил да призовава за насилие в неговия интернет публикации, той намекна по своя воля да действа в самотен мнение Twitter, перифразирайки Mill: "Един човек с вяра е равна на силата на 100 000, които имат само интереси".

В 1500 страница манифест, публикуван на уеб часа преди атаките, г-н Брайвик записва един ден по ден дневник на месеца на планирането на атаките, и твърди, че е част от малка група, която предназначени да "улови политически и военен контрол на страните от Западна Европа и прилагане на културно консервативни политически дневен ред. "

Той прогнозира голям пожар, който ще убие или нарани повече от един милион души, добавяйки: "Времето за диалог приключи. Дадохме шанс на мира. Е дошло време за въоръжена съпротива. "

Манифест г-н Брайвик магии планове за използване на антракс като част от война, за да защити Европа срещу това, което той нарича нарастващата заплаха на мюсюлманското господство. Но експерти в биологични оръжия заяви, че манифест не показва никакви доказателства, че той действително е получил смъртоносна зародиш или да упражняват като оръжие. Те казаха, документ - най-малко по този въпрос на половите атаки предизвикаха въздуха на фотьойл теоретик, а не някой, готова да извърши масово клане.

Манифестът е подписан Андрю Беруик, англиканизирана версия на името му. Манифест, озаглавен "2083: Европейска декларация за независимост", се равнява либерализъм и мултикултурализъм с "културния марксизъм", което се казва в документа, унищожаване на европейската християнска цивилизация.

В документа също така описва тайна среща в Лондон през април 2002 г. за разтваряне на Ордена на тамплиерите, кръстоносците за военно. Тя казва, че срещата присъстваха деветима представители на осем европейски страни, очевидно, включително г-н Брейвик, с още трима членове, които не могат да присъстват, включително "Европейско-Американска".

Добре организирана атака

Едно нещо е сигурно: убийствата посочи щателен и добре организирана атака на настоящи и бъдещи политически елит на Норвегия. Полицията съобщи, че след като г-н Брайвик избухна кола бомба пред правителствени офиси в центъра на Осло, след което отпътува за Utoya Island, гориста отстъпление, спонсориран от Либералната партия на Норвегия, която се намира на около 19 мили северозападно от Осло. Той отиде на лагер, който е достъпен само с лодка, облечена като полицай. Там той заяви, че е дошъл за проверка на сигурността на младите политически кемпери. След това той ги събра, а после студено, за да ги стреля и след това да преследва онези, които избягали.

Веднага след като стрелбата започна, каза свидетели, хората изпаднали в паника, работи във всички посоки, акробатика скалист хълм на острова в опит да стигнат до морето. Дори и след много във водата, г-н Брайвик стреляха по онези, които плуваха спокойно и методично.

Той е оборудван с автоматична пушка и пистолет, съобщиха от полицията, когато полицията най-накрая стигнахме до острова, около 40 минути след стрелбата, г-н Брайвик се предаде, когато те извика към него, отпадане оръжията си. Полицията каза, че те са имали трудности при достигане на острова, което е забавило техния отговор.

Министър-председател на Норвегия Йенс Столтенберг , е било планирано да се говори за кемпери, бивш лидер на младежкото крило на труда, той е присъствал на лагера всяко лято от 1974 г. насам.

Опасявайки се за мултикултурализма

За ужас на много норвежци, г-н Брайвик изглежда са постигнали най-малко една от неговите цели - силно видим платформа, с очите на света върху него.

Власти са описани г-н Брейвик като фундаменталист християнин, пистолет обичащ норвежки обсебен от това, което той вижда като заплаха за културното многообразие и мюсюлманската имиграция на културни и патриотични ценности на страната си.

Адвокатът на Брайвик, Гейр Lippestad, го описва като "много студен" човек, който живее в свой собствен свят, поддържано от наркотици и с убеждението, че той е бил воин, обречен да умре за една кауза, че другите не разбират. Той заяви, че клиентът му нарече убийствата "брутален,'', но" необходими ".

Изобразен като самотник

На втория ден от процеса, г-н Брайвик описва смъртта като "най-зрелищното сложни политически акт в Европа след Втората световна война" и каза, че ще го направя отново. Той отхвърли оценка от един психиатър, че той страда от нарцистично личностно разстройство. "July 22, не беше за мен. Юли 22 беше самоубийствен атентат. Не очаквах да оцелее този ден ", каза той.

На третият и четвъртият ден от съдебния процес, прокурорите притисна г-н Брайвик му екстремистки принадлежност. Той настоя, че той принадлежи към "клетка" в рамките на организацията с членове от цяла Европа. Той се потяха и equivocated чрез разпит на скептичните прокурорите за пътуванията му в Либерия и Лондон през 2002 г., по време на която той казва, че той се срещна сръбски военнопрестъпник и е основател на организацията на Ордена на тамплиерите.

Като прокурори бичен далеч по въпроса на това, което се е случило по време на пътуванията си, г-н Брейвик като че ли усети, че те са се опитвали да го представят като един фантазьор и самотник. Но той отказа да обясни на пътуването, заявявайки, че не искаше да изложи на други членове на мрежата.

Прокуратурата продължава да се изобразяват на г-н Брейвик като приятели губещ, а не основателят на сенчестата група тероризма.